Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال گذشته بود که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس تصویب شد. قانونی که امتیازاتی را برای خانوارهای دارای فرزند در نظر می‌گرفت.

پیرو این قانون، ایران خودرو و پس از آن سایپا اعلام کردند به مادران دارای دو فرزند و بیشتر خودروی بدون قرعه‌کشی می‌دهند. البته مشروط به اینکه فرزند دوم بعد از تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ به دنیا آمده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا دومین مرحله تخصیص خودرو بر اساس طرح جوانی جمعیت در حال اجراست. در این طرح، مادران باید وارد سامانه یکپارچه تخصیص خودرو شوند و ثبت‌نام کنند.

پیش از این اعلام شده بود که مادران دارای دو فرزند بر اساس این طرح بدون قرعه‌کشی خودرو می‌گیرند و این افراد سهمیه جداگانه دارند. اما در طرح جدید اگر تعداد متقاضیان بیشتر از ظرفیت ثبت‌نام باشد، قرعه‌کشی انجام می‌شود اما اگر تعداد متقاضیان کمتر باشد باشد، تخصیص خودرو بدون قرعه‌کشی است.

کدام خودروها به مادران واگذار می‌شود؟

در این طرح قرار است ۸ مدل خودرو پیش‌فروش شود. موعد تحویل این خودروها ۱۲ ماهه است و اختلاف برخی از این خودروها در بازار با کارخانه به ۲۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد.

جدول زیر اسامی و قیمت خودروهایی است که در طرح جوانی جمعیت تخصیص داده می‌شود.

خودروهایی که در طرح جوانی جمعیت خودرو تخصیص داده می‌شود عبارتند از پژو ۲۰۶ هاچ‌بک سقف شیشه‌ای، پژو آی ۲۰۷ دستی سقف شیشه‌ای، پژو ۲۰۷i اتوماتیک ۶ سرعته، پژو پارس سال سفارشی‌(ELX)، سورن پلاس، دناپلاس توربو شارژ اتوماتیک و دناپلاس توربو شارژ دستی.

نکته قابل توجه اختلاف زیاد قیمت کارخانه و بازار این خودروهاست. آن هم در شرایطی که خودروسازان مدعی زیان ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی هستند.

به عبارتی می‌توان گفت ایران خودرو در طرح جدید خود حدود ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به مادران دارای فرزند می‌کند. کمک بلاعوضی که نصیب دیگران نمی‌شود.

منبع: تجارت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: ایران خودرو مادران طرح فروش خودرو به مادران طرح جوانی جمعیت خودرو جوانی جمعیت قرعه کشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۶۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو

بعد از پیگیری تسنیم در خصوص حجم بالای تخصیص ارز به مونتاژکاران و عدم کاهش التهابات بازار خودرو، وزیر صمت تیم کارشناسی را به جهت بررسی فرایندهای مذکور تعیین کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته علی آبادی وزیر صمت، درباره بیشتر بودن ارز تخصیصی به مونتاژ کاران خودرو نسبت به قطعه سازان گفت: من هم این را شنیده ام اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده ام. با این حال تیم کارشناسی مامور شده اند که این موضوع را بررسی کنند.

وی افزود: تلاش ما این است که بهره وری را در ظرفیت های کشور افزایش دهیم و در استفاده از منابع ارزی هم همین گونه است، بر همین اساس از شرکت ها خواسته ایم که پیش برنامه ای ارائه دهند و بگویند که ارز را برای چه کاری نیاز دارند، این ممکن است به کدورت برخی تولیدکنندگان انجامیده باشد و احساس کنند روند تخصیص ارز کند شده باشد. اما به نظر من این کار برای اینکه از منابع ارزی استفاده بهتری ببریم لازم و طبیعی است که روند تخصیص ارز را دچار کندی کرده باشد.

رانت ارزی مونتاژ کاران زیر نظر رسانه ها 

گفتنی است،  اخیراً گمرک ایران لیست 100 واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال 1402 را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.
همان‌طور که در پیوست شماره 2 گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال 1402 قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال 1402 صنایع خودروسازی مدیران حدود 1 میلیارد دلار، کرمان موتور حدود 750 میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود 635 میلیون دلار و بهمن موتور حدود 400 میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

لازم به ذکر است این موضوع از دید رسانه ها دور نماند و با توجه به وضعیت ملتهب بازار خودرو و عدم برقراری ثبات در این بازار، این سوال توسط رسانه ها مطرح شد که لزوم تخصیص این میزان ارز به شرکت های مونتاژکار در شرایطی که شاهد تاثیر گذاری کم آن ها در بازار خودرو هستیم، چیست؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خودروهای هر کشور به چه چیزی معروف هستند؟ (+عکس)
  • قیمت تارا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • ثبت نام بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری تمدید شد
  • ثبت‌ نام بیش از ۶۰۰۰ نفر از مادران غیرشاغل لرستانی در صندوق بیمه
  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام